Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by whitelisting our website.
ExamHall > BECE > 2024 BECE Creative Arts Mock Objective Test Questions and Answers (Part 2)

2024 BECE Creative Arts Mock Objective Test Questions and Answers (Part 2)

2024 BECE Creative Arts Mock Objective 2023 BECE Result Checkers BECE ‘unfair’ school placement will be applied against private schools Students preparing for the BECE are challenged to test their readiness with the following 2023 BECE Social Studies Questions: Fail 2023 BECE Social Studies With These Mistakes: Chief Examiner's Report 2023 WASSCE Timetable for School Candidates Free English BECE Mock Questions And Answers Is 2023 BECE and WASSCE Registration Free

2024 BECE Creative Arts Mock Objective Test Questions and Answers (Part 2) is made up of the first 20 questions with answers, while part 1 contains the rest of the 20 questions and answers as well.

 

BUY OUR BEST MOCKS ONLINE HERE FOR THE BECE AND PREPARE TO PASS THE EXAM  –2024 BECE QUESTIONS AND ANSWERS FOR SCHOOL AND HOMES

CHECK Q1 and answers for the same mock here: 2024 BECE RME Mock 1 Question 1 and Answers For JHS3 Students

 

OBJECTIVE TEST
Each question is followed by four options lettered A to D. Choose the correct option for each question and circle it.

21. An amazing drawing which tells a story and educate people about civil issues and other event is.
A. animation B. cartoon
C. statue D. painting

22. A picture made by designing, building, cutting and pasting paper, cloth and other suitable materials on a surface is called…………….
A. collage B. cropping
C. designing D. none

23. ……is the artwork that is created by pasting a surface with a very tiny pieces of other materials such as stones glass, tiles is……….
A. collage B. cartoon
C. designing D. mosaic

2024 BECE Creative Arts Mock Objective Test Questions and Answers

24. Putting together separate materials to form shapes in special order is called montage.
A. true B. false C. none

25. Any picture, symbol and diagram which explain or communicate ideas, processes, events, action and text is….
A. sign post B. cartoon
C. mosaic D. illustration

26. The distances or areas around, between or within components of a piece is called……….
A. space B. form
C. texture D. line

27. The drawing of the outlines of a shapes or form is called…………….
A. straight drawing
B. blending
C. pictorial drawing
D. contour drawing

28. Blending is smudging to create a texture or value.
A. true B. false C. none D. All the above

2024 BECE Creative Arts Mock Objective Test Questions and Answers

29. How many types of elements of design, do we have?
A. five B. six C. seven D. eight

Loading...

30. Red, yellow and blue are examples of………
A. tertiary colours B. secondary colours
C. complementary colours D. primary colours

31. In the Ghanaian society black colour shows.
A. decay B. sadness
C. riches D. Forest

32. Curve. Parallel, zigzag, wavy, diversion are all types of………
A. colours B. line
C. shape D. space

33. Colour, line, shape, form. Space, texture and value are……….
A. elements of drawing B. element of art
C. element of design D. element of parts

READ: 2024 BECE RME Mock 1 Full Objective Test Questions With Answers For Students
34. The art work that feature scene of nature is……
A. landscape B. decoration
C. portrait D. seascape

35. A painting, photograph, sculpture and other artistic representation of a person, in which the face and its expression is predominant is known as.
A. landscape B. seascape
C. statue D. portrait

36. Colour wheel is in the form of a….
A. triangle B. circle
C. square D. rectangle

37. Colours are grouped in to how many…………
A. one B. six
C. three D. five

38. A point moving in a space is called………….
A. line B. colour
C. space D. value

39. In Ghanaian society yellow or gold colour symbolizes……….
A. riches B. Forest
C. victory D. war

40. Irregular shapes have definite outline.
A. true B. false C. none

2024 BECE Creative Arts Mock Objective Test Questions and Answers

OBJECTIVE [40 MARKS]
1. C 11. A 21. B 31. B
2. A 12. A 22. B 32. B
3. C 13. A 23. D 33. C
4. A 14. B 24. A 34. A
5. B 15. B 25. D 35. D
6. A 16. A 26. A 36. B
7. D 17. A 27. D 37. D
8. D 18. D 28. A 38. A
9. C 19. C 29. C 39. A
10. A 20. C 30. A 40. B

One thought on “2024 BECE Creative Arts Mock Objective Test Questions and Answers (Part 2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *