Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by whitelisting our website.
ExamHall > BECE > 2024 BECE Creative Arts Mock Objective Test Questions and Answers (Part 1)

2024 BECE Creative Arts Mock Objective Test Questions and Answers (Part 1)

2024 BECE Creative Arts Mock Objective 2023 BECE BDT Core Skills Questions

2024 BECE Creative Arts Mock Objective Test Questions and Answers (Part 1) is made up of the first 20 questions with answers while Part 2 contains the rest of the 20 questions and answers as well.

BUY OUR BEST MOCKS ONLINE HERE FOR THE BECE AND PREPARE TO PASS THE EXAM  –2024 BECE QUESTIONS AND ANSWERS FOR SCHOOL AND HOMES

CHECK Q1 and answers for the same mock here: 2024 BECE RME Mock 1 Question 1 and Answers For JHS3 Students

OBJECTIVE TEST
Each question is followed by four options lettered A to D. Choose the correct option for each question and circle it.

1. Designers get their design ideas mostly from
A. books B. school
C. nature D. space

 

2. Which of the following is two dimensional?
A. Shape B. Form
C. Image D. Texture
3. Tactile textures are also called…….

A. fine textures B. rough texture
C. actual textures D. visual textures

4. All the following are techniques for
printing tactile textures except
A. embossing B. Shooting
C. Stamping D. Engraving

5. A designer can create texture by using a ……. skill.
A. writing B. painting
C. speaking D. hand shake

 

6. The four basic forms are cylinder, cone, cube and…………
A. sphere. B. square.
C. rectangle. D. circle.

7. Which of the following is an example of a natural texture?
A. Lorry tyre B. Poly tank
C. Table D. Back of a crocodile

8. The range of lightness and darkness within a picture is referred to as
A. tint B. hue
C. value D. colour

9. Shade is adding ……………. to a paint colour to create dark values.
A. black B. white
C. blue D. red

10. A two-dimensional piece of art has height and width but no ………….
A. depth B. breadth
C. length D. side

11. The use of voices, bodies to covey message or artistic expression are known as……
A. performing art B. visual art
C. dance D. drama

Loading...

READ: 2024 BECE Mock Questions And Answers: Buy as Schools, Teachers and Parents
12. ……………are small light in weight and can carry around at ease.
A. tools B. materials
C. equipment D. none

13. ……. are devices used to support or hold work in place, sew or cut materials.
A. equipment B. tools
C. materials D. solvent

14. Substance or media used to create artworks such as drawings and painting is/are called……
A. tools B. materials
C. equipment D. solvent

15. The liquid substances use to dissolve other substance such as paint, colours, suedee are called.
A. petrol B. solvents C. adhesives D. water

16.Pick the odd one out petrol turpentine, spirit and water can dissolve oil paint.
A. water B. spirit
C. petrol D. turpentine

17. Thinner is used to dissolve lacquer and vanish
A. true B. False C. none

18. Substances used for fixing objects to different surfaces are known as.
A. cement B. paint
C. retarders D. adhesives

19. The application of paint pigment to a solid surface is called………….
A. oiling B. greasing
C. painting D. decoration

20. The study of customs and traditions in one’s culture passed on by parents to their children from one generation to another is called…………………
A. generation B. lean age
C. history D. customs

 

READ: 2024 BECE RME Mock 1 Full Objective Test Questions With Answers For Students

OBJECTIVE [40 MARKS]
1. C 11. A 21. B 31. B
2. A 12. A 22. B 32. B
3. C 13. A 23. D 33. C
4. A 14. B 24. A 34. A
5. B 15. B 25. D 35. D
6. A 16. A 26. A 36. B
7. D 17. A 27. D 37. D
8. D 18. D 28. A 38. A
9. C 19. C 29. C 39. A
10. A 20. C 30. A 40. B

BUY OUR  MOCKS ONLINE HERE  –2024 BECE QUESTIONS AND ANSWERS FOR SCHOOL AND HOMES

CHECK Q1 and answers for the same mock here: 2024 BECE RME Mock 1 Question 1 and Answers For JHS3 Students

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *